Liturgie in de Kersttijd


Kerstmis
ma. 24/12 om 16.30 u. Vigilie van Kerstavond
di. 25/12 om 10.30 u. Gezongen Hoogmis
wo. 26/12 om 10.30 u. Gezongen mis – 2e Kerstdag
(do. 27/12 geen morgenmis of lauden)

Oud & Nieuw
ma. 31/12 om 17.00 u. Gezongen Oudejaarsviering
di. 1/1 om 10.30 u. Gezongen mis – Feest van de Moeder Gods
(wo. 2/1 geen morgenmis, lauden of vesper)

Orgelmiddag in nieuwe fotogalerij

Willem aan het woord
Op 21 november ll. organiseerde het kersverse Orgelcomité zijn eerste activiteit. Je kan er nu een kleine fotoreportage van bewonderen, en dit in de nieuwe parochiale fotogalerij (de oude stond op een platform dat niet meer ondersteund wordt).

Geniet dus ook even na van wat er de voorbije 7 jaar zoal te beleven viel in onze parochie! En noteer alvast 31 maart 2019 in je agenda: dan gaat de volgende orgelactiviteit door.

Tijd van lezen

ParochiebladTijd van lezen,
tijd van … betalen.
Alles heeft zijn tijd.

Trouwe lezers hebben het zeker gemerkt: er wordt de laatste maanden echt werk gemaakt van ons Parochieblad. Dat er met verschillende mensen tegelijk over nagedacht wordt, laat zich merken.
Lees verder

Lezing: Bach en orgel

Johann_Sebastian_BachEen kijk in het orgel en de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach

Lezing door Willem Van de Weerd, in het kader van het parochiale programma ‘Ons kent ons’
Woensdag 21 november om 15 u., Sint-Theresiakerk, Grote Steenweg 650, Berchem
Lees verder

Amen & Uit (een vervolg)

Affiche Amen en Uit
Al gaat het in het laatste boek van de Bijbel wel degelijk over geschiedenis, hoe die zich ontwikkelt en waar die op uitloopt, dit is geen profetische journalistiek. Hier wordt niet geopenbaard wanneer precies de wereld zal vergaan of hoe het einde zich zal aankondigen, nee, het is de openbaring van Jezus Christus.
Lees verder

Vakantieregeling

  • Wenst u het sacrament van de verzoening te ontvangen, maak dan een afspraak met één van de paters na één van onze liturgische diensten, want tijdens de maanden juli en augustus is er géén biechtpermanentie

Lees verder

Liturgie in de Goede Week

Goede WeekGoede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen zijn sinds de liturgiehervorming drie dagen waarin lijden, sterven, grafrust en verrijzenis als één geheel, het gedenken van Jezus’ Pasen, zijn doorgang van dood naar leven wordt herdacht en wij maken die dagen samen mee, vanaf de vooravond: de avonddienst van Witte Donderdag tot en mét de Paaswake met liturgie, samen breken van het woord, samen maaltijd houden en uitwisselen over wat Pasen met ons doet.

Open voor iedereen die deze dagen bewust wil meemaken.
Lees verder