Concert voor sopraan en orgel

In onze kerk
Willem van de Weerd (organist van onze kerk) en Cristel De Meulder (sopraan) mochten op 22 juli in concert optreden op een nog jong orgelfestival in Gerstheim (Elzas), in de kerk van Saint-Denis.
Op het programma: een muzikaal palet van Duitse barok en Vlaamse romantiek.

Het werd een succes, bekroond door een staande ovatie en twee bisnummers. Een erg enthousiast publiek prees de uitvoering, maar ook de keuze van het programma.

Willem en Cristel laten weten dat zij verheugd zijn het concert opnieuw te geven, maar deze keer in onze eigen kerk Sint-Theresia, op zondag 1 oktober om 16 uur.

In voorverkoop kosten kaarten 10 € (kaarten zullen klaarliggen aan de kassa), inclusief drankje tijdens het babbelmoment na het concert.
U stort het bedrag op rekeningnummer BE12 9731 7922 3092 t.n.v. Willem Van de Weerd met vermelding Concert 1 oktober.
Kaarten kosten 12,50 € indien aan de kassa gekocht.
Eventuele winst gaat naar het orgelfonds Theresia.

In de krant “l’Alsace” verscheen dit verslag:
Belgen in de Elzas
“De Vrienden van het Kernorgel (Kern’ is de naam van een Duitse orgelbouwer, nvdr) van Gerstheim (Elzas) hebben Cristel de Meulder (sopraan) en Willem van de Weerd (organist), twee Belgische artiesten, samen uitgenodigd voor een concert dat plaatsvond op 22 juli aldaar.

De jonge vereniging Vrienden van het Kernorgel van Gerstheim sloot met dit concert het einde van een succesrijk tweede seizoen af en kan terugblikken op een fijne culturele meerwaarde voor Gerstheim, met trouwens als bewijs een snelle ledenaangroei…

De voorzitter onderstreept dat de beste reclame gemaakt wordt door het publiek zelf.
Niettegenstaande financiële hinderpalen, gaat de jonge vereniging haar doelstellingen verder uitbouwen met bijvoorbeeld een speciaal miniconcert voor jonge zesdejaars schoolgangertjes. En het programma voor het volgende seizoen staat al vast met onder andere een muzikale orgelimprovisatie gebaseerd op het lichtspel van de glasramen van de kerk zelf en misschiens zelfs een groots orgelconcert door 6 vrouwelijke organisten uit alle uithoeken van Europa… Ook percussie en orgel zullen samen concerteren op 12 mei. De Japanse Natsuki Oi zal het volgende seizoen dan afsluiten…”

(Bron: dagblad l’Alsace, vertaald artikel)

PS. Cristel De Meulder trad eerder ook al op in onze kerk!

Bekijk het volledige concert op Youtube.

Reacties zijn gesloten.