De handelingen van Paulus

Vasten
Met dit bericht heb ik toch maar weinig nieuws te melden: dat ik nog eens een lessenreeks wil proberen, vanaf 20 oktober. In de hoop dat de corona-opstoot niet al te erg zal zijn (dankzij de “vierde spuit” die vanaf 12 september wordt aangeboden aan al wie ouder is dan 65).

Dat de lessen doorgaan op het vertrouwde adres: Huis van de Parochie, naast het klooster, op donderdag, van 14 u. (tot +/- 16 u.), met koffie en koek, inderdaad.

Het thema is hetzelfde gebleven als ik vorig jaar aankondigde, maar toen niet door kon gaan: “de handelingen van Paulus”. Waar hij vandaan komt, Paulus, wat zijn achtergronden waren, hoe zijn leven liep en de brieven die hij naliet. “Moeilijk” zeg je misschien. Vond de apostel Petrus ook al en zegt hij zelf in één van zijn brieven: “die moeilijke Paulus”. Toch horen wij hem haast elke zondag. Wij doen daarbij misschien alsof wij het allemaal wel snappen of doen geen moeite meer er iets meer van te begrijpen. Er wordt dan ook haast nooit vanuit die tweede lezing gepreekt – geef ik grif toe.

Maar daar wekelijks mee bezig zijn voor een tijd, in “klasverband”, waar je in alle vrijheid vragen kan stellen, zal veel zogenaamde problemen oplossen en, naar ik hoop, vooroordelen wegnemen.

Heb ik dan niets “nieuws” te melden met dit bericht? Toch wel! Pater Paul beloofde ons namens de Vlaamse Karmel, gemakkelijke zeteltjes. En dat is niet niets.

De rest is aan jullie – schrijf je onverwijld in via het Parochiesecretariaat. En let op de agenda voor de exacte datums waarop de cursus doorgaat. Bij voorbaat dank!

P. Piet

Reacties zijn gesloten.