De handelingen van Paulus

Vasten
De lessenreeks over Paulus hervat na de zomervakantie op het vertrouwde adres: Huis van de Parochie, naast het klooster, van 14 u. (tot +/- 16 u.), met koffie en koek, inderdaad

Het thema: “de handelingen van Paulus”. Waar hij vandaan komt, Paulus, wat zijn achtergronden waren, hoe zijn leven liep en de brieven die hij naliet. “Moeilijk” zeg je misschien. Vond de apostel Petrus ook al en zegt hij zelf in één van zijn brieven: “die moeilijke Paulus”. Toch horen wij hem haast elke zondag. Wij doen daarbij misschien alsof wij het allemaal wel snappen of doen geen moeite meer er iets meer van te begrijpen. Er wordt dan ook haast nooit vanuit die tweede lezing gepreekt – geef ik grif toe.

Maar daar wekelijks mee bezig zijn voor een tijd, in “klasverband”, waar je in alle vrijheid vragen kan stellen, zal veel zogenaamde problemen oplossen en, naar ik hoop, vooroordelen wegnemen.

De rest is aan jullie – schrijf je onverwijld in via het Parochiesecretariaat. En let op de agenda voor de exacte datums waarop de cursus doorgaat. Bij voorbaat dank!

P. Piet

Reacties zijn gesloten.