Nieuwe lessenreeks

Wie iets anders had verwacht, moet ik toch teleurstellen: Pater Piet heeft een nieuwe lessenreeks klaar. Wie hem ooit bezig hoorde, zal er ook deze keer zeker bij willen zijn. Het wordt een vervolg op twee vorige reeksen: over het Concilie en wat het vertelde over de kerk, en over de openbaring (Bijbel en traditie of de relatie tussen beide dus). Deze keer over wat het Concilie met de liturgie wou.

Intussen zijn we méér dan 50 jaar verder en de liturgiehervorming is al jaááren een feit. Niet dat er geen gemor, geen reden tot klagen, geen furie om (opnieuw) te hervormen, geen heimwee en voor alles geen gebrek aan achtergrond en kennis zou zijn. Om de veranderingen te begrijpen én/of om daar effectief werk van te maken: deze reeks!

Want wij Vlamingen gaan er doorgaans zeer losjes mee om, met de liturgie. Uit onwetendheid of verkies je onverschilligheid ?

Een lessenreeks voor wie interesse heeft in (kerk)geschiedenis maar ook voor al die wil bijdragen tot een levendige liturgie: koster, misdienaar, lector, cantor, koorlid, voorganger en man of vrouw op de achterste, voorlaatste én eerste rij.

Behoor je tot géén van deze categorieën, voel je niet uitgesloten en kom toch.
Je zal het je niet beklagen!

Praktisch:

HET LAATSTE CONCILIE… over de liturgie

Door wie ? P. Piet Coucke, historicus en pastoor van de St-Theresiaparochie
Voor wie ? Mensen met interesse voor (kerk)geschiedenis en religie
Wanneer ? Elke donderdag vanaf 5 oktober 2017 van 14 u. tot 16.15 u.
(met koffiepauze)
Waar ? Tuinkapel (ingang via kerk)

Reacties zijn gesloten.