(Her)abonnering parochieblad

Kerk en Leven
Vanaf november slaan de parochies Onze-Lieve-Vrouw Middelares, Sint-Theresia en oud-Berchem (Sint-Willibrordus en bijkerk Sint-Hubertus) de handen in elkaar en maken samen één editie van het parochieblad.

Begin november vinden alle abonnees van deze parochies een uitnodiging tot herabonnering in hun brievenbus. De brief komt rechtstreeks van Uitgeverij Halewijn.

Lees verder

De handelingen van Paulus

Vasten
Met dit bericht heb ik toch maar weinig nieuws te melden: dat ik nog eens een lessenreeks wil proberen, vanaf 20 oktober. In de hoop dat de corona-opstoot niet al te erg zal zijn (dankzij de “vierde spuit” die vanaf 12 september wordt aangeboden aan al wie ouder is dan 65). Lees verder

Paastriduüm

Vasten
Met Palmzondag zijn we aan de Goede Week begonnen. Het volledige liturgisch aanbod vind je in de agenda. Laten we er samen een deugddoende Paastijd van maken!

Vastenliturgie

Vasten

Op woensdag 2 maart begint de Vasten. Om ons samenkomen in deze periode niet te beperken tot alleen de zondag en ook in de week bijeen te komen op die dagen die vanouds onthoudingsdagen waren in de vasten, nodigen we je elke woensdag en vrijdag (tot in de Goede Week) uit in onze kerk. Het volledige liturgisch aanbod vind je in de agenda.

Laten we er samen een deugddoende vastentijd van maken!

(Her)abonnering Parochieblad

We willen jullie ons parochieblad Kerk & Leven van harte aanbevelen. Elke week maken we immers werk van een stevig inhoudelijk aanbod op onze eigen parochiebladzijden.

Het parochieblad houdt je – samen met de website – op de hoogte van wat er bij ons leeft. Halewijn verzorgt de overige pagina’s.  Je vindt er verdiepende artikels en nieuws uit de Vlaamse kerk en de wereldkerk.

Lees verder

Orgelconcert 12/9

Op zondag 12 september vindt ons volgende orgelconcert plaats: Paul Dinneweth speelt dan om 15.00 uur in onze kerk werk van Bach, Lemmens, Vierne, Peeters, Franck en Roelstraete, naast improvisaties.

Kaarten kosten 10€ en zijn verkrijgbaar bij Marc Van Den Sande. Je kan ze ter plaatse betalen bij de inkom, of je kan ze vooraf betalen en dan liggen ze aan de kassa voor je klaar. In het laatste geval stort je het exacte bedrag op rekeningnummer BE46 0635 6140 7036 van Orgelcomité Sint-Theresia, met vermelding ‘orgelconcert 12 september’.

Terug naar de kerk!

Kerk

Vanaf 9 juni worden de Corona-maatregelen versoepeld. Bijgevolg is iedereen vanaf zondag 13 juni opnieuw welkom in de zondagsviering om 10.30 u. Aangezien verschillende richtlijnen (mondmasker, afstand houden, handen desinfecteren) van kracht blijven, vieren we afwisselend zoals afgesproken Woorddienst en Eucharistie.

Vastenretraite met Teresa van Avila

Terasa van Avila

Vanaf Aswoensdag (17 februari) hebben we in een online vasten-retraite de Heilige Teresa van Avila (1515-1582) als onze metgezel! Het was in het midden van een crisistijd dat ze haar geestelijk meesterwerk “De Innerlijke Brucht” schreef. Terwijl haar hele werk als hervormster van de Karmel lijkt in te storten, haalt ze haar energie uit haar innerlijke.

Met deze kerklerares lopen we door het kasteel van onze ziel, van kamer naar kamer tot het centrum, waar het licht van Pasen schijnt. De aanwezigheid van de Verrezene is het ware goed nieuws dat ons spirituele leven kan doen herleven.

Lees verder