Kooroptreden

Op donderdag 12 december om 20 uur kan je in onze kerk een gratis concert bijwonen van het groot koor van het Antwerps Conservatorium.

Op het programma:

  • Serenity (2012) – Ola GJeilo (hobo solo Luca Tognon)
  • O Gloriosa Virginum (2000) – Vic Nees (cello solo Vladislav Gluschenko)
  • Musica dei donum (1998) – John Rutter (fluit solo Jaume Darbra Fa)
  • Nuestra senora de la Soledad (1988) – Vic Nees (alt: Herlinde Van de Straete, altviool solo: Oscar Antonio Pinedo Nava)

Aangevuld met kamermuziek uit de kamermuziekklassen.

Bekijk ook de flyer.

(Her)abonnering parochieblad

De blaadjes van oktober zijn van de kalender gescheurd, en ook de blaadjes van de bomen laten massaal los. Dan moet het tijd zijn om uw abonnement op “het parochieblad” te hernieuwen!

52 weken lang houden we u via Kerk & Leven (zoals het officieel heet) op de hoogte van wat reilt en zeilt in onze parochie.
We kondigen aan wat op stapel staat, en brengen achteraf uitgebreid geïllustreerd verslag.
Pater Piet schrijft op tijd en stond zijn bedenkingen en oproepen neer, en door de antwoorden op zijn maandelijkse vragen leren we onze mede-parochianen steeds beter kennen.

Lees verder

Nieuwe cursus

cursus
“Wat is het hoogtepunt van de eucharistie die je daarnet meemaakte?”
De consecratie of de communie? De preek?
Of het samen rond het altaar komen voor het Onze Vader
en de vrede die we daarna met elkaar deelden?
Of de wegzending misschien?
Stel jezelf de vraag en geef jouw antwoord…
Je kan ook komen luisteren, meedenken, mee doen met een aantal lezingen die op die vraag het objectief-juiste antwoord geven: Hij is onze dankbaarheid waardig ! Over het hart van de mis. Lees verder

Orgelconcert 27/10

Door materiaalperikelen heeft het wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk ligt nu toch het tweede orgelconcert in onze reeks vast. Op zondag 27 oktober eerstkomende speelt onze eigen organist Willem Van de Weerd een programma rondom muziek uit de 17de-18de eeuw. Op het programma staat werk van Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Johannes de Gruyters, alsook van Engelse virginalisten zoals Byrd, Boyce, Stanley en Heron; mogelijk zelfs een uitstapje naar de 20ste eeuw, met muziek van Herman Roelstraete. Lees verder

Vakantieregeling

Liturgie

  • Vanaf vrijdag 14 juni tot en met zaterdag 13 juli vindt er geen morgengebed of (zieken)vesper plaats
  • In die periode is er ook geen koffie na de hoogmis
  • Biechtgelegenheid op vrijdag is er niet tijdens de maanden juni, juli en augustus. U kan wel een afspraak maken met één van de paters na de liturgische diensten

Parochiesecretariaat

  • Vanaf vrijdag 14 juni tot en met maandag 15 juli is het parochiesecretariaat uitsluitend bereikbaar voor dringende gevallen op het GSM-nummer 0484 66 31 42. Als u een boodschap inspreekt en uw nummer vermeldt, neemt men zo spoedig mogelijk contact met u op
  • Vanaf dinsdag 16 juli kan u terug terecht op het parochiesecretariaat en zijn we ook terug te bereiken via email.

Steun Ons Jeanne in Venezuela

VenezuelaOns Jeanne plegen ze hier te zeggen, zoals ze ook spreken van “onze Rik, onze Frans en onze Vic”. Hoogst waarschijnlijk om haar te onderscheiden van die andere Jeanne, dochter van onze buurvrouw of zus van mijn vriend Luc, want die heten ook zo.

Ons Jeanne dus. Als die naam bij ons valt, dan weet iedereen op slag dat het over de zus van P. Jos gaat, dat het Jeanne Rymen betreft, zuster van Vorselaar, missionaris in Caracas, Venezuela en dat sinds jaren, in elk geval al lang vóór de troebelen daar. Jeanne woont er samen in één van de volkse wijken, wijk 23, en dat is, naar het schijnt, een rooie wijk. Wie daar woont, heeft de schijn mee, in elk geval de schijn, dat hij of zij op de hand is van Maduro, de officiële president.

Lees verder

Gezamenlijke viering Pastorale Eenheid

Gezamenlijke viering Pastorale Eenheid 2018

Gezamenlijke viering op zondag 27 oktober om 11 uur in onze zondagskerk, Kristus Koning op het Kiel

Na de druk bijgewoonde en geslaagde startviering van de Pastorale Eenheid de Heilige Damiaan op 14 oktober 2018 gingen er stemmen op om het initiatief van een gezamenlijke viering jaarlijks te herhalen. Dat idee viel niet in dovemansoren!

Het team van de Pastorale Eenheid legde de volgende editie al vast op zondag 27 oktober 2019 om 11 uur in Kristus Koning. Allen daarheen!

Zoals op 14 oktober 2018, zullen er geen eucharistievieringen plaats hebben in de andere kerken van Hoboken, Berchem, het Kiel en Wilrijk.

Liturgie in de Kersttijd


Kerstmis
ma. 24/12 om 16.30 u. Vigilie van Kerstavond
di. 25/12 om 10.30 u. Gezongen Hoogmis
wo. 26/12 om 10.30 u. Gezongen mis – 2e Kerstdag
(do. 27/12 geen morgenmis of lauden)

Oud & Nieuw
ma. 31/12 om 17.00 u. Gezongen Oudejaarsviering
di. 1/1 om 10.30 u. Gezongen mis – Feest van de Moeder Gods
(wo. 2/1 geen morgenmis, lauden of vesper)