Liturgie in lockdown?

Lege kerk

Met de huidige overheidsmaatregelen zullen we al zeker tot Pasen niet samen in onze vertrouwde Sint-Theresiakerk kunnen vieren. En als we de meest pessimistische prognoses mogen geloven, zal dat misschien zelfs met Pinksteren nog niet het geval zijn…

Dat betekent echter niet dat we als katholiek gelovige wekenlang in “liturgische quarantaine” moeten leven!

Lees verder

Orgelconcert verdaagd

Orgelpijpen
Naar aanleiding van de COVID-19-crisis zien wij ons helaas genoodzaakt het voor zondag 15 maart as. geplande orgelrecital te verdagen. De verkochte kaarten zullen op een later moment kunnen gebruikt worden. Wij houden u via deze site op de hoogte.

Wandelen door het Hooglied van Salomo

cursus
Wat komen “borsten zoeter dan wijn” in de Bijbel doen ?

Niets in de Bijbel is vreemd: geld en goed, woeker, winst of verspilling, wraak en woede, oorlog, vrede, volkerenmoord, het staat er allemaal in.

Want niets is de Bijbel vreemd. Toegegeven: we raakten al wat gewoon en schrikken niet meer zo snel, alleen: erotiek, het blote lijf… – in de Bijbel?! – Zonder verwijt wel te verstaan, zonder “Pas op, zet de kat niet bij de melk”.

Lees verder

Kooroptreden

Op donderdag 12 december om 20 uur kan je in onze kerk een gratis concert bijwonen van het groot koor van het Antwerps Conservatorium.

Op het programma:

  • Serenity (2012) – Ola GJeilo (hobo solo Luca Tognon)
  • O Gloriosa Virginum (2000) – Vic Nees (cello solo Vladislav Gluschenko)
  • Musica dei donum (1998) – John Rutter (fluit solo Jaume Darbra Fa)
  • Nuestra senora de la Soledad (1988) – Vic Nees (alt: Herlinde Van de Straete, altviool solo: Oscar Antonio Pinedo Nava)

Aangevuld met kamermuziek uit de kamermuziekklassen.

Bekijk ook de flyer.

(Her)abonnering parochieblad

De blaadjes van oktober zijn van de kalender gescheurd, en ook de blaadjes van de bomen laten massaal los. Dan moet het tijd zijn om uw abonnement op “het parochieblad” te hernieuwen!

52 weken lang houden we u via Kerk & Leven (zoals het officieel heet) op de hoogte van wat reilt en zeilt in onze parochie.
We kondigen aan wat op stapel staat, en brengen achteraf uitgebreid geïllustreerd verslag.
Pater Piet schrijft op tijd en stond zijn bedenkingen en oproepen neer, en door de antwoorden op zijn maandelijkse vragen leren we onze mede-parochianen steeds beter kennen.

Lees verder

Nieuwe cursus

cursus
“Wat is het hoogtepunt van de eucharistie die je daarnet meemaakte?”
De consecratie of de communie? De preek?
Of het samen rond het altaar komen voor het Onze Vader
en de vrede die we daarna met elkaar deelden?
Of de wegzending misschien?
Stel jezelf de vraag en geef jouw antwoord…
Je kan ook komen luisteren, meedenken, mee doen met een aantal lezingen die op die vraag het objectief-juiste antwoord geven: Hij is onze dankbaarheid waardig ! Over het hart van de mis. Lees verder

Orgelconcert 27/10

Door materiaalperikelen heeft het wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk ligt nu toch het tweede orgelconcert in onze reeks vast. Op zondag 27 oktober eerstkomende speelt onze eigen organist Willem Van de Weerd een programma rondom muziek uit de 17de-18de eeuw. Op het programma staat werk van Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Johannes de Gruyters, alsook van Engelse virginalisten zoals Byrd, Boyce, Stanley en Heron; mogelijk zelfs een uitstapje naar de 20ste eeuw, met muziek van Herman Roelstraete. Lees verder

Vakantieregeling

Liturgie

  • Vanaf vrijdag 14 juni tot en met zaterdag 13 juli vindt er geen morgengebed of (zieken)vesper plaats
  • In die periode is er ook geen koffie na de hoogmis
  • Biechtgelegenheid op vrijdag is er niet tijdens de maanden juni, juli en augustus. U kan wel een afspraak maken met één van de paters na de liturgische diensten

Parochiesecretariaat

  • Vanaf vrijdag 14 juni tot en met maandag 15 juli is het parochiesecretariaat uitsluitend bereikbaar voor dringende gevallen op het GSM-nummer 0484 66 31 42. Als u een boodschap inspreekt en uw nummer vermeldt, neemt men zo spoedig mogelijk contact met u op
  • Vanaf dinsdag 16 juli kan u terug terecht op het parochiesecretariaat en zijn we ook terug te bereiken via email.