Vakantieregeling

Liturgie

  • Vanaf vrijdag 14 juni tot en met zaterdag 13 juli vindt er geen morgengebed of (zieken)vesper plaats
  • In die periode is er ook geen koffie na de hoogmis
  • Biechtgelegenheid op vrijdag is er niet tijdens de maanden juni, juli en augustus. U kan wel een afspraak maken met één van de paters na de liturgische diensten

Parochiesecretariaat

  • Vanaf vrijdag 14 juni tot en met maandag 15 juli is het parochiesecretariaat uitsluitend bereikbaar voor dringende gevallen op het GSM-nummer 0484 66 31 42. Als u een boodschap inspreekt en uw nummer vermeldt, neemt men zo spoedig mogelijk contact met u op
  • Vanaf dinsdag 16 juli kan u terug terecht op het parochiesecretariaat en zijn we ook terug te bereiken via email.

Steun Ons Jeanne in Venezuela

VenezuelaOns Jeanne plegen ze hier te zeggen, zoals ze ook spreken van “onze Rik, onze Frans en onze Vic”. Hoogst waarschijnlijk om haar te onderscheiden van die andere Jeanne, dochter van onze buurvrouw of zus van mijn vriend Luc, want die heten ook zo.

Ons Jeanne dus. Als die naam bij ons valt, dan weet iedereen op slag dat het over de zus van P. Jos gaat, dat het Jeanne Rymen betreft, zuster van Vorselaar, missionaris in Caracas, Venezuela en dat sinds jaren, in elk geval al lang vóór de troebelen daar. Jeanne woont er samen in één van de volkse wijken, wijk 23, en dat is, naar het schijnt, een rooie wijk. Wie daar woont, heeft de schijn mee, in elk geval de schijn, dat hij of zij op de hand is van Maduro, de officiële president.

Lees verder

Gezamenlijke viering Pastorale Eenheid

Gezamenlijke viering Pastorale Eenheid 2018

Gezamenlijke viering op zondag 27 oktober om 11 uur in onze zondagskerk, Kristus Koning op het Kiel

Na de druk bijgewoonde en geslaagde startviering van de Pastorale Eenheid de Heilige Damiaan op 14 oktober 2018 gingen er stemmen op om het initiatief van een gezamenlijke viering jaarlijks te herhalen. Dat idee viel niet in dovemansoren!

Het team van de Pastorale Eenheid legde de volgende editie al vast op zondag 27 oktober 2019 om 11 uur in Kristus Koning. Allen daarheen!

Zoals op 14 oktober 2018, zullen er geen eucharistievieringen plaats hebben in de andere kerken van Hoboken, Berchem, het Kiel en Wilrijk.

Liturgie in de Kersttijd


Kerstmis
ma. 24/12 om 16.30 u. Vigilie van Kerstavond
di. 25/12 om 10.30 u. Gezongen Hoogmis
wo. 26/12 om 10.30 u. Gezongen mis – 2e Kerstdag
(do. 27/12 geen morgenmis of lauden)

Oud & Nieuw
ma. 31/12 om 17.00 u. Gezongen Oudejaarsviering
di. 1/1 om 10.30 u. Gezongen mis – Feest van de Moeder Gods
(wo. 2/1 geen morgenmis, lauden of vesper)

Orgelmiddag in nieuwe fotogalerij

Willem aan het woord
Op 21 november ll. organiseerde het kersverse Orgelcomité zijn eerste activiteit. Je kan er nu een kleine fotoreportage van bewonderen, en dit in de nieuwe parochiale fotogalerij (de oude stond op een platform dat niet meer ondersteund wordt).

Geniet dus ook even na van wat er de voorbije 7 jaar zoal te beleven viel in onze parochie! En noteer alvast 31 maart 2019 in je agenda: dan gaat de volgende orgelactiviteit door.

Tijd van lezen

ParochiebladTijd van lezen,
tijd van … betalen.
Alles heeft zijn tijd.

Trouwe lezers hebben het zeker gemerkt: er wordt de laatste maanden echt werk gemaakt van ons Parochieblad. Dat er met verschillende mensen tegelijk over nagedacht wordt, laat zich merken.
Lees verder

Lezing: Bach en orgel

Johann_Sebastian_BachEen kijk in het orgel en de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach

Lezing door Willem Van de Weerd, in het kader van het parochiale programma ‘Ons kent ons’
Woensdag 21 november om 15 u., Sint-Theresiakerk, Grote Steenweg 650, Berchem
Lees verder

Amen & Uit (een vervolg)

Affiche Amen en Uit
Al gaat het in het laatste boek van de Bijbel wel degelijk over geschiedenis, hoe die zich ontwikkelt en waar die op uitloopt, dit is geen profetische journalistiek. Hier wordt niet geopenbaard wanneer precies de wereld zal vergaan of hoe het einde zich zal aankondigen, nee, het is de openbaring van Jezus Christus.
Lees verder