Terug naar de kerk!

Kerk

Vanaf 9 juni worden de Corona-maatregelen versoepeld. Bijgevolg is iedereen vanaf zondag 13 juni opnieuw welkom in de zondagsviering om 10.30 u. Aangezien verschillende richtlijnen (mondmasker, afstand houden, handen desinfecteren) van kracht blijven, vieren we afwisselend zoals afgesproken Woorddienst en Eucharistie.

Vastenretraite met Teresa van Avila

Terasa van Avila

Vanaf Aswoensdag (17 februari) hebben we in een online vasten-retraite de Heilige Teresa van Avila (1515-1582) als onze metgezel! Het was in het midden van een crisistijd dat ze haar geestelijk meesterwerk “De Innerlijke Brucht” schreef. Terwijl haar hele werk als hervormster van de Karmel lijkt in te storten, haalt ze haar energie uit haar innerlijke.

Met deze kerklerares lopen we door het kasteel van onze ziel, van kamer naar kamer tot het centrum, waar het licht van Pasen schijnt. De aanwezigheid van de Verrezene is het ware goed nieuws dat ons spirituele leven kan doen herleven.

Lees verder

Kerstbrief

Kerststal
Waar je aandacht ook naartoe getrokken wordt, dezer dagen: komt er opnieuw een kerststalletje in de huiskamer of liever nog eens gewoon een echte boom, hapjes met kerstavond en wie nodigen we erbij uit, Kerstmis zal niet helemaal uit je gedachten zijn, of het land nu “op-slot” blijft of niet. Maar corona zal daar ook zijn, zeker weten! De situatie ziet er immers nog altijd maar weinig rooskleurig uit en je vraagt je inmiddels wel eens af waar dat zo genoemde “gezond verstand” nu is gebleven. Immers, elkeen vecht voor de beste brokken en zijn eigen groot gelijk. Lees verder

Vernieuwing Kerkraad

Kerkraad

In januari deed pater Piet in de kerkdiensten een officiële oproep ter hernieuwing van de kerkraad; tevens werd in de kerk een officiële vraag naar kandidaturen uitgehangen. Dit resulteerde in een aantal nieuwe kandidaturen, eveneens officieel opgehangen op de borden achteraan in de kerk.

Lees verder

Liturgie in lockdown (bis)

Lege kerk

Door de verstrengde overheidsmaatregelen kunnen we sinds Allerzielen opnieuw niet meer samen vieren in onze vertrouwde Sint-Theresiakerk. Net als in het voorjaar betekent dat niet dat we in tussentijd in “liturgische quarantaine” moeten leven!

Lees verder

Strengere maatregelen

Kerk
Zoals u uit de media hebt kunnen vernemen, wordt met onmiddellijke ingang het toegelaten aantal aanwezigen in kerken beperkt. U kan er ook de brief van onze bisschop over de nieuwe maatregelen op nalezen.

Concreet voor onze parochie komt het er op aan om zondag 1 november op tijd te komen. Er zijn 38 plaatsten beschikbaar. Wie vroeg komt, is zeker van zijn/haar plaats.

LAATSTE NIEUWS: Intussen besliste het Overlegcomité van de regeringen om vanaf maandag 2 november tot minstens zondag 13 december de gebedshuizen weliswaar open te laten, maar geen erediensten meer toe te laten. Dit betekent dat de zondagsviering van Allerheiligen meteen ook de voorlopig laatste viering in onze kerk zal zijn, en in het bijzonder de viering van Allerzielen niet doorgaat.

Mondmaskers verplicht

Bisschoppenconferentie
Vanaf zaterdag 11 juli is het verplicht om ook in gebedshuizen een mondmasker te dragen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist. Ook in winkels, theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken en musea wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Lees verder