Vakantieregeling

Eén keer om de zes jaar krijgen de karmelieten hoog bezoek vanuit Rome, een visitator komt dan de verschillende kloostergemeenschappen bezoeken. Daarom moesten we onze vakantie verplaatsen naar augustus. De rest kennen jullie wel…

Lees verder

Pater Jos 60 jaar priester

Pater Jos
Op zondag 12 mei om 10.30 uur vieren we in onze kerk dat Pater Jos op 19 maart 1964 priester werd gewijd. Met een beetje uitstel, om het niet te vieren in de sobere vastentijd, en omdat intussen zijn zus Jeanne – missionaris in Venezuela – in het land is.

Wie zich aangesproken weet, is dus bij deze uitgenodigd om op 12 mei met de parochie eucharistie te komen vieren, en achteraf een glaasje te drinken of gewoon samen te zijn… in dankbaarheid.

Liturgie in de Goede Week

Goede Week

Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen zijn sinds de liturgiehervorming drie dagen waarin lijden, sterven, grafrust en verrijzenis als één geheel, het gedenken van Jezus’ Pasen, zijn doorgang van dood naar leven wordt herdacht en wij maken die dagen samen mee, vanaf de vooravond: de avonddienst van Witte Donderdag tot en mét de Paaswake met liturgie, samen breken van het woord, samen maaltijd houden en uitwisselen over wat Pasen met ons doet.

Open voor iedereen die deze dagen bewust wil meemaken.

Lees verder

(Her)abonnering parochieblad

Kerk en Leven
Vanaf november slaan de parochies Onze-Lieve-Vrouw Middelares, Sint-Theresia en oud-Berchem (Sint-Willibrordus en bijkerk Sint-Hubertus) de handen in elkaar en maken samen één editie van het parochieblad.

Begin november vinden alle abonnees van deze parochies een uitnodiging tot herabonnering in hun brievenbus. De brief komt rechtstreeks van Uitgeverij Halewijn.

Lees verder