Parochieuitstap Hoogstraten & Loenhout

AmaryllisIn een zonnig maar winderig Hoogstraten gidste John Janssens ons door het Begijnhof (gesticht 1380). Wat we nog niet wisten over deze vrome dames, kennen we nu.

De tijdelijke geloften, het behoud van hun privé-financieel vermogen (zo dat er was: er bestonden ook arme begijnen), de nuttige bezigheden; na het voorlezen van de spijskaart van een professiefeest, was onze honger aangescherpt. Eerst diende het interieur van de St-Jan-Evangelist Begijnhofkerk nog voor een brok Bourgondische geschiedenis.

Na de verzorgde lunch bij Manifest, reden we rechttoe door de velden van Loenhout naar de serres van Amarylliskwekerij Romberama. Bloemen = natuur, zal je denken. Kweker Rombouts legde ons van wortel tot knop uit hoeveel kennis, vernuft, meerjarenplanning en technologie van warmtepompen en koudecircuits, steriliseren op 46,5°C er achter deze ranke stelen schuilgaan. Vergeet vooral niet: recht afsnijden, nooit meer dan 2 cm water, afkoelingsperiode voor bloemvorming; boor ook een gat in je “cache-pot” (zo je hem absoluut wenst te behouden).

De Sint-Theresiaparochie beleefde een aangename, leerrijke en gezellige daguitstap, samen met Davidsfonds-Mortsel deskundig georganiseerd door Robert Janssens. Wie wil nagenieten, kan dat met de traditionele fotoreportage!

Reacties zijn gesloten.