Smaken en herkennen… van muziek: komt u meeluisteren?

OrgelpijpenDe wereld van de klassieke muziek trotseert alle tijden en eeuwen. Klassieke muziek verzacht de zeden en brengt mensen dichter bij mekaar. Onlangs was er de fantastische Koningin Elisabethwedstrijd, en in de loop van de interviews met de pianisten tijdens de uitzending bleek hoeveel heel ándere elementen nog meespelen tijdens een pianoconcerto. Er werd onder andere uitgelegd hoe de ‘touché’ op het pianoklavier, helemaal in het begin, razendsnel een evenwicht moet zoeken tussen orkest aan de ene kant en publiek aan de andere kant. Hoe luid moet de piano eigenlijk klinken?

Klassieke muziek heeft veel onbekende boodschappen, eigenaardigheden, structuren… misschien een meerwaarde voor jou, als luisteraar, om ze te kunnen herkennen en beleven?

Enkele voorbeelden: Muziek die een verhaal verklankt, het ingenieuze spel van de thema’s in een symfonie, de verbondenheid van muziek met de andere kunsten enz. – een boeiende ontdekking voor elkeen die graag naar klassieke muziek luistert en er wat meer wil over weten.

Willem Van de Weerd, muziekpedagoog en organist van onze kerk is bereid ons in deze wondere wereld als gids te zijn.


Donderdag 18 augustus van 14 tot 16 u in het Huis van de Parochie (naast de kerk – ingang via de grote poort).

Iedereen is van harte welkom!
Mail willem.van.de.weerd@skynet.be voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.