Vast – en – zeker

Op de drieslag van gebed – vasten – en aalmoes is de vastentijd bij uitstek het moment van omzien en doorgaan. Een woestijntijd, waar we, als gemeenschap aan een gewetensonderzoek toe zijn, ons door het Evangelie laten interpelleren en ingaan op de mens in nood, die een beroep op ons doet.

  • Er is de vastenvrijdag met Vesper en Mager Maal én er komen Bewogen Bewegers. Mager Maal (2 sneetjes brood met margarine, met koffie of thee, met smeerkaas of jam), waar je méér uitgeeft, naarmate je maat kleiner wordt; de maat van jouw maal… Bedoeling is dat je tegelijk rijker wordt door met elkaar in gesprek te gaan én er nog iets van opsteekt ook door te blijven horen naar het aanbod van de Bewogen Bewegers. De opbrengst van dit Mager Maal gaat integraal naar Broederlijk Delen.
  • Er zijn de omhalingen voor Broederlijk Delen.

Bakstenen voor God

Wat vroeger Missiewerking heette en halfweg de jaren ’60 dreigde te verzuipen in nieuwe blitse campagnes en dito spiritualiteit; de eigen werking van Broederlijk Delen.

Bakstenen voor God, samenwerking tussen Sint-Theresia en Heilig Kruis Mortsel, doet aan fondsenwerving én ondersteuning van onze mensen in dienst van en voor anderen. Vroeger vooral missionarissen uit eigen kring, nu ook lekenwerkers, die zijn ingezet in derde wereldlanden.

Publiciteit én informatie wordt bus aan bus gepost op grondgebied Mortsel, Berchem en Wilrijk, binnen de grenzen van de parochies.

In onze kerk krijgen ze vooral aandacht in de Missiemaand oktober. Opbrengst uit de schaal gaat ook naar hen.

“De Bakstenen” timmeren al ruim 20 jaar aan de weg, met een klein leger vrijwilligers die op tal van momenten mensen weten te mobiliseren.

  • De Hobbyclub; en hun jaarlijkse geschenkenbeurs tijdens de Advent.
  • De Maaltijden: in Zaal ‘Johannes XXIII’, enkele keren per jaar

Hun bankrekening: Bakstenen voor God: 733-0119365-85

Contactpersonen: Nicole Laenen: 03/455.40.00
Michel Cnockaert: 03/440.26.59